Menü Menü

1993-ban ismerkedtem meg a felvonókkal és a felvonós szakmával. Ekkor Debrecenben a Defi-Lift Kft.-nél kezdetem dolgozni felvonószerelők mellett segítőként, néhány év múlva pedig már önálló területem volt saját magam által karbantartott felvonókkal. A debreceni Újkerti-, Vénkerti-, és Tócóskerti lakótelepen Schindler licenc felvonók karbantartása és javítása volt a feladatom, de volt időszak mikor tartozott hozzám szállodai, kollégiumi, irodaházi és a Debreceni egyetem különböző épületeiben üzemelő széles típus skálájú felvonó berendezés is. Valamint szereltem Schindler, és hazai komponensekből készült új felvonókat is.

1996-ban az Otis Felvonó Kft. megvásárolta a Defi-Lift-et, így ’96-tól én is Otis-os lettem. Kezdetben a feladataim csak annyit változtak a Defihez képpest, hogy innentől Otis felvonókat szereltünk és mozgólépcsőkkel is foglalkoztunk. Az Otis liftek és mozgólépcsők vezérléséhez viszont a felszerelés után úgynevezett beszabályozóra volt szükség aki beállította a finom dolgokat, programozta az elektronikát, és úgy általában kívülről-belülről ismerte az Otis vezérlések lelkét.
Ez engem nagyon érdekelt, ezért 1998-ra autodidakta módon és a budapesti kollégák telefonos segítségével annyira megtanultam, hogy ettől kezdve minden Otis liftet én szabályoztam be Kelet-Magyarországon, és nyújtottam segítséget azoknak a szerelőknek akik nem boldogultak egy-egy hiba megjavításával. Gyakran a hétvégi ügyeletesnek, vagy éppen a szilveszter este készenlétben lévő Kollégának segítettem.

A gyakorlati tapasztalatok után megismerkedtem a liftek tervezési, kiválasztási és értékesítési oldalával is, ugyanis 2002-től üzletkötéssel kezdtem foglalkozni, még mindig az Otisnál és még mindig Debrecenben. A szerelési és beszabályozási ismeretek gyakorlása sem csökkent, mivel másodállásban tovább folytattam az Otis liftek beszabályozását.

Budapesti pályafutásomat 2006-ban kezdtem az Otisnál, ahol modernizációs munkákkal foglalkoztam, majd 2007-től egy kis csapat irányításával a budapesti terület szerviz eladás vezetője lettem. Nagyon sok szép liftet értékesítettünk és újítottunk fel.

2010. január 1-től az Otis területi igazgatója lettem. Hozzám tartozott a Buda és Dél-Magyarországi Területi Igazgatóság teljes szerviz irányítása - beleértve sok kiemelkedő projekt mellett a Paksi Atomerőmű felvonóit - és Dél-Magyarországon az új felvonók értékesítése összesen négy üzletkötővel, két művezetővel és tizennyolc szerelővel.

Az elmúlt 5 évben megszerzett vezetői és több mint 10 éves szerelői tapasztalatommal 2011. novemberében úgy döntöttem, hogy önállósodom és mindazt a tudást immár a saját elképzeléseim szerint kamatoztatok, úgy ahogy a Partnereim igényét a leginkább ki tudom szolgálni.

Remélem hamarosan Önt is Cégem Partnerei között köszönthetem!

Szalay Sándor
cégvezető
felvonószakértő A 10-358