Menü Menü

Felvonó távfelügyeleti szolgáltatás, lift vészjelző szerelés

Magyarországon a többször módosított 113/1998 (VI.10) Kormányrendelet előírja, hogy a felvonók (többek között) csak úgy üzemeltethetők, ha a helyszínen tartózkodik egy kioktatott Üzemügyeletes. Az Ő dolga több más feladat mellett az, hogy egy esetleges meghibásodás vagy áramszünet esetén, amikor a fülkében lévő utasok nem tudják maguktól elhagyni a fülkét, szakszerű segítséget adjon nekik és kiszabadítsa Őket.

Az elmúlt évtizedtől kezdődően ez valós problémát okoz elsősorban a lakóházban üzemelő felvonók használói körében. A Házfelügyelők sok helyen megszűntek, a gondnoki feladatokat pedig gyakran nem a házban lakók látják el. Így nem mindenhol megoldott, hogy a nap 24 órájában készenlétben álljon valaki, aki kiszabadítja a liftben rekedt utasokat.

Az elektronika és a felvonóipar fejlődése során azonban az Üzemügyeletesi feladatoknak ezt, az úgynevezett mentési részét átvették a felvonós cégek. Távfelügyeleti szolgáltatás keretében a fülkében rekedt Utas élő szavas telefonkapcsolatot tud létesíteni a szolgáltatást nyújtó cég Diszpécserével, aki azonnal helyszínre küldi a Szerelőt.

Távfelügyeleti szolgáltatást a Civislift Bt. is nyújt Ügyfeleinek. A szolgáltatás keretében beépítjük a vészjelző rendszert a felvonóba (amennyiben még nincs benne) és egy kedvező havidíj ellenében biztosítjuk, hogy vészjelzés esetén a segítség 30 percen belül a helyszínre érkezzen.

Szolgáltatásunkat ÉMI Minősítéssel rendelkező rendszeren keresztül látjuk el így a szolgáltatás megfelel az EN 81-28 szabvány követelményeinek.

Távfelügyeleti szolgáltatással kapcsolatban további információt kérhet Szalay Sándortól e-mailen az info@civislift.hu e-mail címen vagy telefonon a 06 20 978-3405-ös telefonszámon.